Hyvä tietää, hieronnan kulku:

Hieronta tehdään yksilöllisesti, asiakkaan alkuhaastattelun, lihasjumien, palpaatiolöydösten, palpaatio-arkuuden, lihaskireyksien sekä terveydentilan näkökulmasta.  Hieronta alkaa alkuhaastattelulla ja tilanteen mukaan liikkuvuustesteillä ja tilanteen kartoituksella.  Hieronnan pituus voi olla tilanteen mukaan lyhyt esim 15 minuuttia tai aina 180 min, 3:00:00 asti.  Ensimmäinen tutustumishieronta on 60 minuuttia. Missä on edelläkerrotut alkuhaastattelun vaiheet sekä itse hierontaa noin 30 - 45 min. 

Hieronta alkaa palpaatiolla ja alkulämmittelyllä hoidettavalle kohtaa kehoa. Hieronan voimaa lisätään pikku hiljaa siten, että noin 10 - 20 minuutin päästä hieronnan alusta, hieronta on vahvaa tai muokkaavaa riippuen siitä missä tilanteessa lihakset ovat hoidettavalla alueella.  Hieronta tuntuu, mutta varsinaista "kipu kipua" hieronta ei tee, eikä kuulukkaan tehdä.  Hieronnan loppua kohden hieronta kevenee ja muuttuu palauttavaksi hieronnaksi.    Mikäli hoidon alussa löytyy useampia kipukohtia, voidaan hierontaa lämmittelyvaiheen jälkeen vaihdella siten, että toinen kohta voi välillä "huilata" ja palaamme hieromaan hoidettavaa kohtaa, toisen kipukohdan jälkeen. 

Hieronnan aikana voidaan jutella asiaan liittyvää tai olla vaikka rentouttavassa vaiheessa ihan hiljaa.  Muokkaavassa ja vahvan hieronnan vaiheessa kartoitan usein hieronnan voiman tasoa.  Keskusteluyhteys syntyy luonnostaan ja hieronta tehdään siten voimakkaasti, kuin asiakas tämän kokee tarpeelliseksi. 

Hieroja tekee hierontaa sormituntuman perusteella ja eri hieronta ottein sekä tekniikoin. Usein hieronta auttaa kiputiloihin ja tuo lihaksistolle, nivelille, hermotukselle aineenvaihduntaan helpotusta ja parantaa täten asiakkaan vointia ja yleistä tilaa. 

Hieronta paikka sijaitsee asunnossa, kun olet tulossa hierontaan, soita hetkeä aiemmin 041 - 317 2508 niin tulen avaamaan ovet sinulle. Minulla menee noin minuutti aikaa, kun tulen avaamaan oven. Hieronnan aikana peittelen sinut pyyhkeiden tai huovan alle. Vain hierottava alue on esillä.  Mikäli hieronnan aikana joudut kääntymään plintillä, tapahtuu kääntymiset pyyhkeen tai huovan alla ja voit olla täysin rentoutunut, vailla jännittyneisyyttä tai ujostelua.  Riippuen hierottavasta kehon kohdasta, asiakas on päinmakuulla, selinmakuulla tai molemmilla kylkimakuu asennoissa tilanteen mukaan. Hieronta-otteet ovat klassisia ja urheiluhieronta otteita.  

 

Hieronta otteiden ollessa muokkaavia tai vahvoja, välttämättä kaikki ei koe tätä mitenkään rentouttavaksi.  Sinällään näitäkin otteita tarvitaan, mikäli lihaksien kireys tai kiputilat tätä tarvitsevat.  Hieronta voi tuntua vielä 1-2 vuorokautta hieronnan jälkeenkin. Tämä on täysin normaalia. Tämä kaikki riippuu siitä, miten muokkaavia tai vahvoja hieronta-otteita on käytetty.  Hieronta päättyy aina kuitenkin pehmeämpiin ja rentouttaviin otteisiin vaikka muokkaavia tai vahvoja otteita olisikin hieronan aikana käytetty.  Aktiiviset tai passiiviset venyttelyt sekä hierojan antamat kotivenyttely ohjeet kuuluvat osana hierontaan.  Osa hieronta-otteista tehdään liikkeen kautta, missä asiakas on liikuttamassa käsiteltävää lihasta.  Hieroja antaa tähän ohjeet, hieronnan aikana. 

Hieronta kertoja voi tarvita alueelle sarjaluontoisesti muutamasta käyntikerrasta aina lihasjumeja estävään säännölliseen hierontaan vaikka kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa.  Tarjoan sarjahierontakortit

edulliseen hintaan.  Sarjakortit on ostettavissa www.tiiatuulia.com verkkokaupasta. Annan alennuskoodin asiakkaille jotka tarvitsevat sarjakortteja.  Sarjakortit eivät vanhene vaan oikeuttavat ostettuihin hierontakertoihin vaikka hieronnassa olisi välillä taukoakin. 

Käytän sähköistä ajanvarausjärjestelmää mistä näkee, vapaat ajat.  Tämä löytyy www.tiiatuulia.com ja varaa aika. 

Hieronan tuomia hyötyjä:

• Rentoutuksen tarve

• Heikentynyt nestekierto

• Positiivinen vaikutus erityisesti laskimo- ja lymfakiertoon

• Arpi- ja sidekudosmuodostumat (esim. vammojen jälkitilat)

• Irrottaa syntyneitä sidekudoskiinnikkeitä

• Ylläpitää sidekudoksen liikkuvuutta

• Lisätä arpikudoksen kimmoisuutta

• Tuki- ja liikuntaelimistö

• Lievitetään lihasjännitystä ja niiden aiheuttamia kiputiloja

• Kuormituksesta palautuminen

• Liikkuvuuden lisääminen

Fysiologiset vaikutukset:

• Laskimo- ja lymfakierron vilkastuminen

• Pintaverenkierron vilkastuminen, hiusverisuonien avautuminen

• Vaikutus aineenvaihduntaan

• Kivun lievitys

• Kudosten lämpötilan nousu

• Lihasten ja arpikudoksen elastisuuden lisääntyminen

• Lihaksiston rentouden edistäminen, palautumisen edistäminen

• Vaikutus hermokudokseen

• Edistää suolen toimintaa

• Edistää liman poistumista keuhkoputkista

Sitten lopuksi, milloin hierontaan ei sovi tulla ?

Sinun tulee olla terve et voi olla flunssainen tai kuumeinen. Näin korona aikana myös perheenjäsenten tulee olla terveitä ja flunssattomia sekä kuumeettomia viimeisen kahden viikon ajalta. 

 

Mikäli sairastut voit perua veloituksettomasti aikasi, muistathan tehdä tämän vähintään vuorokautta aiemmin.  Peruuntumiset soittamalla 041 - 317 2508.

Muut hierontaa estävät aiheet alla:

Laskimotukokset

Suonikohjut

Alue jossa on verisuoniproteesi

Äkillinen kova päänsärky

Pahanlaatuiset kasvaimet, diagnosoimattomat kyhmyt

Päihteet, eikä hierontaan ole syytä tulla pikku krapulassakaan

Disorientoitunut asiakas

Akuutti välilevynpullistuma

Tyrä

Hemofilia

Myöskään akuutti/tuore trauma, lihasrepeämä, paleltuma, luunmurtuma kohtia ei hierota

Perussairaus diabetes, nivelreuma, epilepsia, sepelvaltimotauti, tulee olla hoitotasapainossa, muuten estää hieronnan

Paikallinen tulehdus, lihas, jänne, limapussi, luukalvo estää hieronnan

Ihon vammat, infektiot, avohaavat estää hieronnan

Näin korona aikana emme kättele. Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota puhtauteen sekä käsihygieniaan. 

Saapuessasi hierontaan, ensimmäiseksi peset kädet meillä ja aletaan sitten hieromaan.  Plintin puhdistus ja desifiointi jokaisen asiakkaan jälkeen, lisäksi kahvojen puhdistus ja desifiointi päivittäin.  

© 2020 by hierontakopara.com - All rights reserved